HIPPIADE VOLTIGE 2018

– Teams klasse Z
– Teams klasse M
– Teams klasse L
– Teams klasse B
– Solo’s klasse Z (dames en heren)
– Solo’s klasse M (dames en heren)
– Solo’s klasse L (dames en heren)
– Pas-de-Deux klasse Z
– Pas-de-Deux klasse M
– Pas-de-Deux klasse L

Dit jaar zijn de selectievoorwaarden voor deelname aan de Hippiade Voltige anders dan voorgaande jaren. De voltigeurs met de gemiddelde hoogste score in hun klasse, die voldoen aan de bepalingen van het kampioenschapsreglement, krijgen een startplaats voor de hippiade voltige.
De gemiddelde hoogste scores staan opgenomen in de voltige standen en vind je hier

Alle resultaten behaald op door de KNHS goedgekeurde, nationale voltigewedstrijden die worden gehouden in Nederland, in de periode van 1 september 2017 tot 1 augustus 2018 tellen mee.
Een solo voltigeurs moet minimaal deel genomen hebben aan drie wedstrijden om in aanmerking te komen voor afvaardiging. Over de drie beste resultaten wordt de gemiddelde score berekent. Een team/ Pas-de-Deux moet minimaal deel genomen hebben aan twee wedstrijden om in aanmerking te komen voor afvaardiging. Over de twee beste resultaten wordt de gemiddelde score berekent. Deelnemers met de gemiddelde hoogste score in hun klasse, behaald gedurende de selectieperiode, komen in aanmerking voor afvaardiging.
Het aantal per rubriek af te vaardigen deelnemers wordt jaarlijks door de KNHS vastgesteld. Het aantal deelnemers dat per rubriek mag starten wordt met behulp van een verdeelsleutel door de KNHS bepaald. Voor het vaststellen van het aantal combinaties wordt 1 mei 2018 als peildatum gehanteerd. De verdeelsleutel vind je hier

Inschrijven
Op 1 augustus 2018 wordt de afvaardigingslijst definitief vastgesteld en hier gepubliceerd. Na bekendmaking van de definitieve afvaardigingslijst moeten de betreffende deelnemers zich zelf inschrijven voor het kampioenschap volgens de procedure die door de KNHS wordt kenbaar gemaakt op de website.

Wil je deelnemen aan de hippiade voltige? Lees dan het kampioenschapsreglement goed door! Je vindt het kampioenschapsreglement hier