In gesprek met de bondscoach …. eerste editie voltigecafé met Diana van Klaveren

Aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering afgelopen 26 november, heeft de eerste editie van het voltigecafé plaatsgevonden. Tijdens dit voltigecafé willen we jullie, onze leden, mee laten denken over onderwerpen die spelen binnen de voltige. Wij zijn als bestuur namelijk heel erg benieuwd naar jullie input.
Tijdens de eerste editie van het voltigecafé hebben we Diana van Klaveren, onze bondscoach, uitgenodigd om voorstellen voor reglementswijzigingen in 2020 te presenteren en met name haar visie daarop.

Een korte toelichting van Diana:

“Waarom willen wij – forum en Bondscoach-  veranderingen aanbrengen in het wedstrijdreglement?

Het wedstrijdreglement bepaalt de regels op een wedstrijd. Waar is een wedstrijd voor? Naast gezelligheid en elkaar ontmoeten en het uitwisseling van informatie, bepaalt het wedstrijdreglement de voortgang in de voltigesport.

Er zijn belangrijke basistechnieken en de jury moet bepalen of een voltigeur daaraan voldoet, voordat hij/zij naar een hogere klasse kan.

De metingen op deze basistechnieken is volgens ons voor verbetering vatbaar. Vandaar het voorstel en graag horen we opbouwende kritiek en andere ideeën en probeer vooral buiten de box te denken. Het gaat om onze Nederlandse voltigesport!

Via onderstaande knop kom je in te presentatie van Diana. Mocht je ook nog toevoegingen en ideeën hebben, kun je die delen met Lisanne Kooiker (KNHS) of het forum.

Nieuw Wedstrijdreglement 2020