Nationale Juniorenselectie 2017/2018

Voltigeer je in wedstrijdverband en ben je benieuwd naar de Nationale Juniorenselectie? Lees dan dit bericht!

In 2014 is de KNHS begonnen met het selecteren en trainen van junioren voltigeurs. Tot nu toe is er ieder jaar een selectieweekend geweest waar voltigeurs zich voor konden opgeven. Verleden jaar konden voltigeurs zich selecteren als lid van het team of als solo voltigeur. De selectie gaat dit jaar wat anders:

In de eerste plaats wordt er dit jaar alleen geselecteerd voor het team en in de tweede plaats begint  het traject dit jaar met een informatiebijeenkomst in plaats van met een selectieweekend. De informatiebijeenkomst is op maandagavond 25 september. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt verteld hoe de selectie en trainingen er komend seizoen uit gaan zien. Hopelijk krijgt iedereen daardoor een goede indruk van het hele traject en kan iedereen op basis daarvan beslissen of ze deel willen nemen aan het selectietraject. De bijeenkomst is van 18.30 tot maximaal 20.30 uur in de oude foyer van het KNHS Centrum (De Beek 125 in Ermelo). Niet alleen voltigeurs, maar ook ouders/verzorgers, privétrainers en vertegenwoordigers van voltigeverenigingen zijn welkom.

Je kunt je tot woensdag 20 september aanmelden voor de informatiebijeenkomst door te mailen naar l.verhoeven@knhs.nl en daarbij aan te geven met hoeveel personen je komt. Ook moet je je KNHS lidmaatschapsnummer doorgeven.

Als je na de informatiebijeenkomst beslist dat je wilt meedoen aan het selectietraject, dan kun je er vast rekening mee houden dat je tussen 25 september en 9 oktober video’s moet aanleveren van je verplichte oefeningen in de klasse L of M in galop en van 5 vrije oefeningen. Op basis van de video’s worden voltigeurs geselecteerd voor een selectie- en trainingsdag op zaterdag 14 oktober in Ermelo.

Voor deelname aan het selectietraject gelden de volgende criteria:

  • Leeftijd: In 2018 ben je tussen de 6 en de 17 jaar
  • Niveau: Je voltigeert op M niveau
  • Paard & trainer: Je hebt een voltigepaard (zelf of via je trainer/vereniging) waar je zelf minimaal twee keer per week op kunt trainen en je hebt een trainer die met ons wil en kan samenwerken
  • Trainingen:
    • Je wilt en kunt meedoen aan de centrale trainingen ongeveer 2 keer per maand
    • Je wilt en kunt je thuis aan een voorgeschreven trainingsplan houden (minimaal 4 trainingen per week)
  • Wedstrijden: Je wilt en kunt een financiële bijdrage betalen voor bv. het deelnemen aan (internationale) wedstrijden
  • Mentaliteit: Je hebt een topsportmentaliteit en wilt en kunt je gedragen als een ambassadeur van de Nederlandse voltigesport

Op dinsdag 17 oktober horen deelnemers of ze geselecteerd zijn of niet. Iedereen die geselecteerd is, is welkom op de jaarlijkse talentenbijeenkomst op Congrescentrum Papendal. Dit jaar is de bijeenkomst op maandagmiddag 23 oktober. Het is een gezamenlijke aftrap voor het komende trainingsseizoen voor alle disciplines. Het thema van dit jaar is: ‘Haal het beste uit jezelf. De bijeenkomst  begint rond 15.00 uur en is rond 19.00 uur afgelopen. Iedereen die geselecteerd is mag twee personen meenemen naar de bijeenkomst: bijvoorbeeld ouders/verzorgers of één ouder/verzorger en een privétrainer.

Ben je geinteresseerd in de Nationale Juniorenselectie, meld je dan gauw aan voor de 25e!