Rabobank verlegt focus naar lokale sponsoring

Bron: Rabobank | 11 december 2015   

Vanaf 2017 verschuift de Rabobank haar accenten in sportsponsoring. De focus komt meer te liggen op lokale sponsoring. “We willen hiermee letterlijk nog dichterbij onze klanten komen”, aldus Heleen Crielaard, verantwoordelijk voor sponsoring binnen de Rabobank. Deze verschuiving betekent dat de aflopende contracten met de KNWU, KNHS, het Rabo Development Team en het RaboLiv damesteam niet worden verlengd. Zowel de bonden als de wielerteams kunnen tot en met eind 2016 rekenen op de toegezegde steun van de Rabobank. Met deze tijdige aankondiging geeft de Rabobank de bonden en de ploegen de gelegenheid om te zoeken naar nieuwe partners. De bank is in gesprek met de KNHB en NOC*NSF over de toekomstige invulling van de sportsponsoring.

Hippische Sport
De Rabobank is sinds jaar en dag partner van de hippische sport en vanaf de oprichting van de KNHS als hoofdsponsor actief. Het Rabo Talentenplan heeft zichzelf meer dan bewezen. Dankzij de uitstekende verbinding tussen breedtesport, jeugdstimulering en topsport. Met de grote recente successen op het WK in Caen en EK in Aken en de te verwachten goede prestaties in 2016 zit de hippische sport momenteel op een sportief hoogtepunt. De Rabobank zoekt in overleg met de KNHS naar oplossingen voor de continuïteit van het Rabo Talentenplan na 2016.

John Bierling, directeur KNHS: ”Meer dan de helft van de ruiters uit de mediallewinnende teams in de Olympische disciplines op het WK en EK senioren in 2014 en 2015 komt voort uit het Rabo Talententeam. Dat is ongekend en daar zijn we trots op. De paardensport is anno 2015 uitgegroeid tot een medaillefavoriet van de Spelen in Rio. Maar misschien nog belangrijker: samen met de Rabobank hebben wij dromen van velen, ook lokaal, helpen waarmaken. Wij vinden paardensport de mooiste sport van Nederland en kijken met veel vertrouwen naar de toekomst. Samen met 1 miljoen paardenliefhebbers delen we deze passie.”

Heleen Crielaard, manager Sponsoring Rabobank: “Rabobank heeft de wieler- en hippische sport altijd een warm hart toegedragen, dat blijft in de toekomst ook zo. We zullen ze blijven steunen op hun weg naar de Olympische Spelen in Rio. Met een hopelijk sportief hoogtepunt tijdens de Spelen komt er in 2016 een einde aan een periode waarin de Rabobank met hart en ziel haar naam aan de wieler- en hippische sport verbonden heeft.”

Lees het volledige persbericht hier