Wedstrijd organiseren

Draaiboek voltige wedstrijd organiseren | Speakerteksten Voltige

Wil jij graag een voltigewedstrijd organiseren, maar weet je niet hoe dat moet, of wil je net een beetje meer hulp?

Wedstrijdkalender

De KNHS VV stelt jaarlijks een nationale wedstrijdkalender op. Dit gebeurt op basis van de aanvragen van de organiserende verenigingen. Wil je ook een wedstrijd organiseren, dan kun je een datum aanvragen bij het secretariaat van de KNHS VV.

Juryleden

Deze moeten door de wedstrijdorganisatie zelf benaderd worden. Een overzicht van de voltige-juryleden kun je vinden via “Mijn KNHS”

Beoordelingsprotocollen

Per 1 maart 2016 zijn er nieuwe beoordelingsprotocollen. Deelnemers dienen zelf een volledig ingevuld beoordelingsprotocol digitaal aan te leveren bij het wedstrijdsecretariaat, tenzij anders aangegeven in het vraagprogramma.

Uitslagverwerking

Voor de uitslagverwerking is er een uitslagverwerkingprogramma beschikbaar, deze vind je hier.

27-04-2016 Het uitslagverwerkingprogramma is nu alleen nog op te vragen via voorzitter@knhsvv.nl

Tijdens de wedstrijd vult het jurylid het beoordelingprotocol in. Deze protocol krijgt dezelfde functie als een protocol bij bijvoorbeeld een dressuurwedstrijd; hierop zet het jurylid de beoordeling van het getoonde tijdens de wedstrijd. het beoordelingsprotocol gaat van het jurylid naar het wedstrijdsecretariaat. Het wedstrijdsecretariaat vult de cijfers in in het rekenprogramma en gaat na of het resultaat klopt. Wanneer het formulier volledig en correct is ingevuld mag het beoordelingprotocol meegegeven worden aan de deelnemer. Het moment van afgeven kan per wedstrijdorganisatie verschillen. Het secretariaat kan besluiten de staten gedurende de rubriek vrij te geven of te bewaren tot de rubriek afgelopen is. Wanneer de staten gedurende de rubriek vrijgegeven worden adviseren wij de wedstrijdorganisatie om kopieën van de originele staten te bewaren. Wanneer alle deelnemers geweest zijn kan via het programma een klassement opgemaakt worden.

De uitslagenlijst moet uitgedraaid, gecontroleerd en ondertekend worden door het jurylid A die de rubriek beoordeeld heeft zoals omschreven staat in artikel 9 lid 3 van het Algemeen Wedstrijdreglement.

De uitslag moet binnen vijf werkdagen digitaal aangeleverd worden bij de KNHS afdeling Wedstrijdregistratie.

De uitslagenlijsten moeten na afloop van de wedstrijd naar de KNHS verzonden worden. U kunt de uitslag sturen naar uitslagen@knhs.nl. De uitslagenlijsten kunt u sturen naar KNHS afdeling Wedstrijdregistratie, Antwoordnummer 2200, 3840 ZA Ermelo.